BAKAN ÖZER, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DOLAYISIYLA 81 İLİ TEMSİLEN GELEN ÇOCUKLARI KABUL ETTİ  
BAKAN ÖZER, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DOLAYISIYLA 81 İLİ TEMSİLEN GELEN ÇOCUKLARI KABUL ETTİ

BAKAN ÖZER, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DOLAYISIYLA 81 İLİ TEMSİLEN GELEN ÇOCUKLARI KABUL ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 81 ili temsilen gelen çocukları makamda kabul etti. Özer, 23 Nisan dolayısıyla koltuğunu temsili olarak Toygar Börekçi Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Kaan Can İl'e devretti.


Bakan Özer, TBMM'nin açılışının 103'üncü yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli okullardan gelen öğrencileri makamında kabul etti. Kendisini ziyarete gelen öğrencilerle bir süre görüşen Özer, makamını temsili olarak Toygar Börekçi Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Kağan Can İl'e devretti.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklara armağan ettiğini anlatarak konuşmasına başlayan Bakan Özer, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla çocuk bayramı birleştirilmiş. Bu aslında egemenliğimizin geleceğimizin sizlerin elinde olduğunu gösteriyor. Atatürk onu düşünerek bu ülkeyi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni gençlere armağan ediyor. Sizler ne kadar yetenekli, kendine güvenen, özgüvenli, analitik düşünen, bu toprakların değerleriyle bezenmiş bir şekilde yetişirseniz bu ülke ilelebet yaşamaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Özer, Bakanlık olarak il müdürleri ve öğretmenlerle birlikte deprem bölgesindeki okulları açarak öğrencileri öğretmenleriyle buluşturmak için çok çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Bakan Özer, "Sizin öğretmenleriniz bu ülkenin en büyük kahramanları. Herkes gibi tüm öğretmenler canı gönülden seferber oldular. Orada yemekler pişirdiler, ekmekler yaptılar, gelen yardımları tasnif ettiler. Çadırlarda sizin gibi kardeşlerinize orada psikososyal destekler verdiler. Okulları hızlı bir şekilde açmak için fedakârlık gösterdiler, oradaki çocuklarımızın sizden geri kalmamaları için büyük destek oldular." değerlendirmesinde bulundu.

 

Özer, koltuğunu Kaan Can İl'e bıraktı

Sözlerine, "Bu bayramı bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine gönülden gönüle, yürekten yüce kuşaktan kuşağa taşımalıyız." ifadeleriyle başlayan Kaan İl, başta deprem felaketini yaşayan arkadaşları ve öğretmenleri olmak üzere tüm çocukların bayramını kutladı.

 

Vatanı ve bayrağı korumayı, çalışkan ve dürüst olmayı öğretmenlerden ve anne babalardan öğrendiklerini dile getiren İl, "Bugünün çocukları, yarının büyükleri olarak sizlerden aldığımız bu bayrağı ülkemizin en güzel yerlerine taşıyacağız. Bizlere gösterdiğiniz güveni, verdiğiniz desteğe ve sevgiye layık olacağız. Çocuk bayramına sahip dünyanın en güzel ülkesinin en şanslı çocukları olarak tüm dünya çocuklarına sesleniyoruz; katılın sevincimize, dünyamız mutlulukla dolsun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız ile Ramazan Bayramı'mız kutlu olsun." diye konuştu.

 

Bakan Özer'in "Evet Bakanım. İsteğin, arzun nedir, neler yapacaksın" şeklindeki sorusu üzerine İl, "İlk yapacağım şey Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği görevleri, arkadaşlarımla birlikte toplantılar yaparak halletmeye çalışmak." diye konuştu.

 

"Millî Eğitim Bakanı olarak çocuklarımıza, gençlerimize sunduğumuz eğitim hizmetinin iyi olduğuna inanıyor musunuz" şeklindeki Özer'in sorusunu İl, "İnanıyorum." diyerek yanıtladı.

 

Okullarda bir sorununun bulunup bulunmadığının sorulması üzerine İl, kendisine göre her şeyin yeterli olduğunu ancak arkadaşlarının bu konudaki fikirlerini alabileceğini ifade etti.

 

Milli Eğitim Bakanlığının zor bir Bakanlık olduğunu anlatan Özer, "Ancak en keyifli bakanlıktır. Çünkü gelecek nesilleri yetiştiren ülkemizin rekabet gücünü artırmada en önemli şey olan eğitimin yaygınlaşması, erişimin kolaylaşmasını sağlayan en önemli Bakanlık. Dolayısıyla geleceğe en fazla katkısı olan Bakanlık Millî Eğitim Bakanlığıdır." değerlendirmesinde bulundu.

 

Makamında kabul ettiği çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Özer, onlara çeşitli hediyeler verdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.