BAKAN ÖZER, BAŞAKŞEHİR ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİNDEKİ KARNE TÖRENİNE KATILDI  
BAKAN ÖZER, BAŞAKŞEHİR ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİNDEKİ KARNE TÖRENİNE KATILDI

BAKAN ÖZER, BAŞAKŞEHİR ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİNDEKİ KARNE TÖRENİNE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılı birinci döneminin sona ermesi dolayısıyla düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde gerçekleşen törende hastane sınıflarındaki çocuklarla buluşan Özer, öğrencilere karnelerini verdi.

Karne töreninde tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek iyi tatiller dilediğini belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün iki sürprizleri olduğunu söyledi. Birinci sürprizin karne alan tüm öğrencilere hediye edilen kitap olduğunu belirten Özer, "81 il ve 922 ilçede tüm öğrencilerimize karneyle birlikte bir kitap hediyemiz var. Dolayısıyla öğrencilerimizden istirhamımız, kendilerine hediye edilen kitapları bu 15 gün içinde okumaları. İkincisi; geçen yaz ilk kez bilim, sanat, matematik ve İngilizce yaz kursları açmıştık. Yaklaşık 1 milyon öğrencimiz bu kurslardan yararlanmıştı. Bu sene de bu iki haftalık tatilde kış kursu açıyoruz. Yine bilim, sanat, matematik ve İngilizce alanları olmak üzere tüm öğrencilerimizi bu kış kurslarına bekliyoruz. 6 Şubat'ta da okul öncesi öğrencilerimizi bir sürpriz bekliyor. Artık 6 Şubat'ta tüm okul öncesi öğrencilerimize yemeklerini ücretsiz olarak ulaştıracağız. Yani Millî Eğitim Bakanlığı olarak sosyal devlet olmanın tüm imkânlarını, vatandaşlarımıza seferber etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bir de ortaöğretimdeki seçmeli derslerle ilgili bir uzatma haberimiz var: 31 Ocak'a kadar öğrencilerimiz seçmeli derslerini seçeceklerdi. Bu tarihi, 10 Şubat'a kadar uzatıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Karne heyecanını İstanbul'da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesindeki sınıflarda eğitimlerine devam eden öğrencilerle yaşamaktan mutluluk duyduğunu belirten Bakan Özer, "Türkiye; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okullaşma oranlarını yüzde 95'in üzerine çıkardıktan sonra aynı zamanda özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarını ihmal etmeyen, aynı zamanda hastanede tedavi gören çocuklarını ihmal etmeyen ve yine aynı zamanda hastalığından dolayı evde kalan çocuklarına da öğretmen göndererek eğitim hizmetini sunan bir eğitim sistemine sahip." dedi.
 
Millî Eğitim Bakanlığının 51 hastanede sınıfları bulunduğunu belirten Bakan Özer, ihtiyaç olunan her noktaya hizmet sunmaktan büyük mutluluk duydukların kaydetti.
 
Hastanede tedavi gören öğrencilere acil şifalar dileyen Özer; buradaki öğretmen, hastane yöneticisi, doktor ve tüm personele teşekkür etti. 
 
Çocuklarla tek tek sohbet eden ve isteklerini soran Bakan Özer, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Özer, öğretmenler odasını ziyaret ederek hastane sınıflarındaki eğitimcilerle bir araya geldi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.