BAKAN ÖZER'DEN TÜRK TARİH MÜZESİ VE ATATÜRK'E VEFA VALİZİ SERGİSİNE ZİYARET  
BAKAN ÖZER'DEN TÜRK TARİH MÜZESİ VE ATATÜRK'E VEFA VALİZİ SERGİSİNE ZİYARET

BAKAN ÖZER'DEN TÜRK TARİH MÜZESİ VE ATATÜRK'E VEFA VALİZİ SERGİSİNE ZİYARET

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türk Tarih Müzesi ve Park alanı ile Atatürk'e Vefa Valizi sergisini ziyaret etti. 


Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çocuklar ve gençler başta olmak üzere herkesin Türk tarihini gezerek, görerek, dinleyerek, hissederek ve yaşayarak öğrenmeleri amacıyla Ankara Etimesgut'ta inşa edilen Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nı ziyaret etti. Alan hakkında Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'den bilgi alan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, müzeyi ve parkı gezen öğrencilerle sohbet etti.

Bakan Özer, öğrencilerin müzeyi gezerek ayrıntılı bir şekilde bilgi edinme imkânına sahip olacağını belirterek Türklerin bu coğrafyada geçmişini adım adım heykellerle, sanatın vermiş olduğu tüm imkânlarla anlatan panoramik bir müzeyi Ankara'ya kazandırdığı için Etimesgut Belediye Başkanı Demirel'e teşekkür etti.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın da bundan sonraki süreçlerde bu müzeyi aktif olarak kullanacağını belirten Özer, "Burası ülkemizin farklı alanlardaki başarılarının da dâhil edileceği yeni açılımlarla sürekli gelişen, bizim hikâyemizi görsel olarak takip edebildiğimiz bir mekana dönüşecek inşallah." dedi.

Özer müzenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek "Müzenin sadece Ankara'dan değil Türkiye'nin her yerinden misafirleri ağırlayan bir mekân olması için destek olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nda İskit döneminden başlayarak 17 Türk devleti kurucusu, Selçuklu sultanları, Osmanlı padişahları, Kurtuluş Savaşı komutanları ve Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün beş farklı heykelinin yanı sıra büyük Türk düşünürleri, bilim insanı, şair, yazar ve sanatçıları temsil eden eserleri yer alıyor.

Bakan Özer, daha sonra Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından 81 ilde 103 okul ile birlikte düzenlenen Atatürk'e Vefa Valizi sergisini de ziyaret etti. 

Yaklaşık 3 bin öğrencinin Atatürk için hazırladığı eserlerle doldurduğu valiz,  ATO Meclis Salonu fuaye alanında konuklarını ağırlıyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.