BASIN AÇIKLAMASI  
BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI

Bugün (30.03.2021) bir gazetede "Kamuda Taşıt Alımına Sınırlama Getirileceği Söylenmişti Ama... Ekonomi Paketi 6 Günde Delindi" başlığıyla yayınlanan haberde Sayın Bakanımız ve Bakanlığımız hakkında olumsuz algı oluşturmaya yönelik gerçek dışı yorum ve bilgilerin yer aldığı görülerek kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Gazetedeki haberin başlığında yer alan "Kamuda taşıt alımına sınırlama getirileceği söylenmişti ama..." ifadesiyle, Bakanlığımıza yeni bir taşıt alımı yapıldığı algısı verilmek istenmiştir. Söz konusu işlem, yeni bir taşıt alımı olmayıp hizmet alımı yoluyla araç kiralanması hususudur.

Söz konusu haberin spotunda yer alan "İsrafın önleneceği belirtilen Ekonomik Reform Paketi'nin açıklanmasının üzerinden 6 gün geçti ve Millî Eğitim Bakanlığı, günlüğü 2 bin 160 liradan 4 adet lüks koruma aracı kiraladı."  ifadesiyle Bakanlığımızın yeni bir hizmet alımı yaptığına dair bir algı oluşturulmak istenmiştir. İlgili işlem, sözleşme süresi dolan mevcut koruma araçları için yeniden hizmet alımı yapılmasına ilişkindir.

Haber içeriğinde kiralanan koruma araçları "lüks koruma aracı" olarak nitelendirilmiştir ancak yapılan araç kiralaması, piyasa araştırması neticesinde belirlenen yaklaşık maliyetin altında bir bedelle ve hizmet alımı yöntemiyle gerçekleşmiştir.

Söz konusu haberde oluşturulmak istenen algının tam aksine, öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtılan ders kitapları, taşıma yoluyla eğitime erişim kapsamındaki servis araçlarının maliyetlerinin düşürülmesi, okul ve kurumlarımızın kömür alımlarının merkezden yapılmasına ilişkin tasarruf ve geri dönüşüm uygulamalarıyla kamu ve özel sektöre örnek çalışmalara imza atan Bakanlığımızın bu konudaki başarısı bütçe rakamlarıyla ilan edilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.