
09 Mart 2024 12:47
MEB tarafından yönergede yapılan değişiklikle birlikte açılacak beceri geliştirme programlarının kurs alanları ve süreleri, öğrenci sayısı, eğitim personeli, eğitim ortamı ve diğer hususlarına ilişkin usul ve esaslar Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde Bakanlıkça yayımlanan e-Kılavuz'da belirtilecek.
Uluslararası liselerde Türkçe dersi kapsamında 10 öğrenci şartıyla kurs açılabilecek
Yönergeye göre kurs merkezlerine eğitim bölgesi, ortaöğretim kayıt alanı, komşu kayıt alanı ve diğer kayıt alanı içerisinde bulunan aynı tür okullardan öğrenci kabul edilmesi zorunlu olacak. Böylelikle yaz dönemi kursları ile yaz okullarına, öğrenciler bulundukları yerleşim biriminden katılım sağlayabilecek.
Ayrıca uluslararası Anadolu imam hatip liselerinde ve uluslararası mesleki ve teknik anadolu liselerinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere, Türkçe dersinden en az 10 öğrenci şartı ile kurs açılabilecek.
Yönergeye ulaşmak için tıklayınız
Güncel Haberler
BAKAN TEKİN, ERZİNCAN'DA "GENÇLİK İFTARI" PROGRAMINA KATILDI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzincan Valiliği tarafından düzenlenen "Gençlik İftarı" programında öğrenci ve [...]
13 Mart 2025 21:06
ERZİNCAN İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI, BAKAN TEKİN'İN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI
Erzincan'da il eğitim değerlendirme toplantısı Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başkanlığında yapıldı.
13 Mart 2025 19:36
BAKAN TEKİN'DEN ERZİNCAN'DA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE SÜRPRİZ ZİYARET
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli programlara katılmak üzere bulunduğu Erzincan'da, Erzincan Ortaokulundaki öğrenci ve [...]
13 Mart 2025 16:09
BAKAN TEKİN, 81 İLİN MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜYLE İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlığın yürüttüğü çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Bakan [...]
12 Mart 2025 21:31