
09 Mart 2024 10:28
Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde projede yer alan gönüllü 55 öğrenci, okulları ziyaret ederek suyun verimli kullanımı, kuraklık ve iklim değişikliğinin etkileri konusunda akranlarına yönelik bilinçlendirme çalışması yürütüyor. Kentte şimdiye kadar 12 okulu ziyaret eden öğrenciler, 1200 akranına ulaştı. Ardından bu okullar da projeye ilişkin çalışma yürütmeye başladı.
Proje koordinatörü ve tarih öğretmeni Ferda Salık, Türkiye'nin su stresi altındaki bölgeler arasında yer aldığını, dünyada küresel ısınma çağının sona erdiğini, "küresel yanma" çağıyla karşı karşıya olunduğunu söyledi.
Projeye önce kendi okullarında başladıklarını anlatan Salık, sonra Kayapınar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün de desteğiyle projeyi diğer okullarda da hayata geçirdiklerini dile getirdi.
12 il ve 3 ülkeden 495 gönüllü öğrenci de projede yer alıyor
Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Kayseri, Zonguldak, Samsun, İzmir, Bitlis, Van, Ankara, Şanlıurfa ve Manisa'daki bazı okullar da çalışmaya dâhil oldu. Öte yandan Almatı Eğitim Ateşeliğinin desteğiyle Kazakistan'daki öğretmen il öğrenciler de projede yer almaya başladı.
Yunanistan ve Litvanya'daki okullara ise e-twinning aracılığıyla ulaşılarak projeye dahil edildi. 12 il ve 3 ülkeden 495 gönüllü öğrenci çalışmada yer alıyor.
Çalışmayı yürüten Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde de su verimliliği için muslukların başlıklarına perlatörler takıldı, vanalar kısıldı. Öğretmen ve öğrenciler ise okulları gezerek düzenledikleri bilgilendirme seminerleri ile su verimliliğini artırmayı hedefliyor.
"Artık söz, geleceğini korumak isteyen gençlerde"
Su gönüllüsü 9. sınıf öğrencisi Nurşin Duman, gittikleri okullarda suyun nasıl ve neden verimli kullanılması gerektiğini anlattıklarını, sıfır atık gibi konularda bilgi verdiklerini dile getirerek, "Bence artık söz, biz geleceğini korumak isteyen gençlerde. Herkesi de bu seferberliği desteklemeye davet ediyorum." diye konuştu.
9'uncu sınıf öğrencisi Ecrin Irmak Koca da "İklim krizi bizi çok endişelendiriyor. Kuraklığın sınırında olduğumuzu öğrendik. Şu anda da okulları geziyoruz ve farkındalığı artırmaya çalışıyoruz." dedi.
Güncel Haberler
BAKAN TEKİN, ERZİNCAN'DA "GENÇLİK İFTARI" PROGRAMINA KATILDI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzincan Valiliği tarafından düzenlenen "Gençlik İftarı" programında öğrenci ve [...]
13 Mart 2025 21:06
ERZİNCAN İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI, BAKAN TEKİN'İN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI
Erzincan'da il eğitim değerlendirme toplantısı Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başkanlığında yapıldı.
13 Mart 2025 19:36
BAKAN TEKİN'DEN ERZİNCAN'DA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE SÜRPRİZ ZİYARET
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli programlara katılmak üzere bulunduğu Erzincan'da, Erzincan Ortaokulundaki öğrenci ve [...]
13 Mart 2025 16:09
BAKAN TEKİN, 81 İLİN MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜYLE İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlığın yürüttüğü çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Bakan [...]
12 Mart 2025 21:31