"EĞİTİMLE YENİDEN BULUŞMA" PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR  

"EĞİTİMLE YENİDEN BULUŞMA" PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

"Eğitimle Yeniden Buluşma" projesi kapsamındaki beşinci değerlendirme toplantısı, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in başkanlığında gerçekleşti.

Eğitim sisteminde kaydı bulunmayan öğrencilerin takip sistemiyle eğitime dâhil edilmesi amacıyla hayata geçirilen "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesinin beşinci değerlendirme toplantısı yapıldı.
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in başkanlığında Gölbaşı Mogan Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde gerçekleşen toplantıya Balıkesir, Bingöl, Edirne, Elazığ, Iğdır, Isparta, Karaman, Malatya, Muğla, Ordu, Sivas ve Trabzon il ve ilçe millî eğitim müdürleri ile Bakanlık yöneticileri katıldı.
 
Toplantıda konuşan Bakan Mahmut Özer, "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesiyle eğitim sisteminde kaydı bulunmayan öğrencelerin sisteme dâhil edilmesiyle ilgili olarak kapsamlı çalışmalar yapıldığını ve sahada çok güzel haberlerin ortaya çıktığını vurguladı.
 
Özer, üç ay gibi bu kısa bir süreçte lisede kaydı olmayan 240 bin 668 öğrenci sayısının bugün itibarıyla 181 bin 842 öğrenciye indiğini belirterek "Yani 58 bin 826 kayıt olmayan öğrenci sisteme dâhil oldu. Bu süreci sahiplenen tüm yöneticilere emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
 
Cumhuriyet tarihinde ilk kez okullaşma oranları yüzde 99 oluyor
Ortaöğretimdeki okullaşma oranlarının 2022 yılının başında yüzde 90 olduğunu, 2022 yılı sonu itibarıyla bu oranın yüzde 95'e çıkarıldığını anımsatan Bakan Özer, son üç ayda sahada gerçekleştirilen yoğun faaliyetler neticesinde aynı oranın yüzde 97'ye çıktığını bildirdi. Özer, "İnşallah, mart ayının başında liselerdeki, yani ortaöğretimdeki okullaşma oranlarını yüzde 99'a çıkarmış olacağız. Cumhuriyet tarihinde ilk kez okul öncesin, ilkokul, ortaokul ve lisedeki okullaşma oranlarını yüzde 99 oluyor." diye konuştu.
 
Okul öncesindeki iyileştirmeye değinen Özer, son bir yılda yoğun çabayla okullaşma oranının yüzde 65'ten yüzde 99'a çıkarıldığını kaydederek şimdiki hedefin 2023 yılında üç ve dört yaşa yoğunlaşmak ve dört yaştaki okullaşma oranlarını yüzde 70'lere çıkarmak olduğunu dile getirdi.
 
Özer, 6 Şubat Pazartesi başlayacak yeni uygulamaya işaret ederek "Okul öncesindeki tüm öğrencilerimize ücretsiz yemek vereceğiz. Bu çok hayırlı bir hizmet olacak." ifadesini kullandı. Kültürünü, değerini, dilini, tarih ve coğrafyasını bilen nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yapan Özer, Bakü'yü ziyaretinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in en fazla üzerinde durduğu konunun millî ruha sahip olan gençlerin Karabağ zaferindeki etkisi olduğunu belirtti.
 
Gelinen noktanın iyi ancak çok daha iyi olması gerektiğini söyleyen Özer, şöyle devam etti: "2022 yılı, Bakanlığımız açısından çok verimli bir yıl oldu. Hedef koyduğumuz her alanda hedefleri gerçekleştirdiğimiz gibi çoğu alanda hedeflerin de üzerine çıkıldı. Okul öncesi eğitimde 3 bin anaokulu kapasitesi diyorduk, 6 bin anaokulu kapasitesi oluşturuldu. Mesleki eğitim merkezlerindeki çırak kalfa sayısı hedefini 1 milyon koyduk, kaldı ki 28 Şubat sürecinden önce bu rakam 250 binler civarındaydı, şu anda çırak kalfa 1 milyon 400 bine ulaştı. Eğitim sistemi, okul merkezli odaklanıp sorunları çözen, en önemlisi Bakanlığın tüm bürokrasisi sahanın hizmetinde olacak ve talepleri hızlıca yerine getirecek şekilde performans gösterecek bir yapıya doğru eviriliyor. Bu çok önemli çünkü bizim temsil noktamız, okullar. Bakanlıktan geliştirilen bir eğitim programı okula dokunmuyorsa hiçbir anlamı yok. Dolayısıyla biz okul merkezli eğitim politikaları geliştiriyoruz. Biz her zaman sahada olacağız."
 
Toplantıda kendi bölgelerinde yapılan faaliyetleri anlatan il ve ilçe millî eğitim müdürleri de görüş ve önerilerini de paylaştı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.