"HİÇBİR SALDIRI TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'Nİ YILDIRAMAZ"  

"HİÇBİR SALDIRI TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'Nİ YILDIRAMAZ"

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli programlara katılmak üzere Hatay'a gitti. Valilik ziyaretinin ardından il eğitim değerlendirme toplantısı öncesinde bir açıklama yapan Özer, Taksim'deki terör saldırısı nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek hiçbir saldırının Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin aziz milletiyle geleceğe doğru emin adımlarla kutlu yürüyüşüne engel olamayacağını ifade etti.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hatay Valiliğini ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Sonrasında gazetecilere açıklama yapan Bakan Özer, Taksim'deki terör saldırısında 6 vatandaşın şehit olduğunu hatırlatarak "Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabrıcemil diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hiç kimsenin şüphesi olmasın.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti, aziz milletiyle birlikte geleceğe doğru emin adımlarla kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Hiçbir saldırı, bu yürüyüşten geri adım atmasına vesile olamayacaktır. Yıldıramayacaktır." dedi.
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu coğrafyada yaşamanın bedelini geçmişte ödediğini vurgulayan Bakan Özer, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu topraklarda binlerce yıl nasıl yaşadıysa bundan sonra da binlerce yıl yaşamaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.
 
Özer, bu ziyaretinde Hatay'da eğitimde gelinen noktayı ayrıntılı olarak değerlendireceklerini, ilave yatırımlar planlayacaklarını belirterek "Hatay, özellikle mesleki eğitimde Türkiye'de öncü atılımların yapıldığı şehir. Eğitimde kalitede çok önemli projelere imza atan bir ilimiz." dedi. Kentte, Kovid-19 salgını sürecinde solunum cihazı, maske makinelerinin üretiminde önemli projelere imza atıldığını belirten Özer, Hatay İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.
 
Hatay'ın eğitim yatırımı bütçesi 2 milyar 591 milyon liraya çıkarıldı
Bakan Özer, il eğitim değerlendirme toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada kentin 2022 yılı eğitim yılı için 619 milyon lira olarak planlanan eğitim yatırımı bütçesinin 1 milyar 982 milyonluk ilave ile 2 milyar 591 milyon liraya çıkarıldığını açıkladı.    
 
Hatay'ın eğitim alanında geldiği noktanın ayrıntılı olarak ele alındığını ifade eden Özer; tüm Türkiye'de okulların güvenli eğitim ortamları olması için güçlendirme çalışmalarının yıl sonuna kadar nihayetlendirileceğini belirterek Hatay'daki okulların depreme karşı güçlendirme çalışmaları için 500, okulların büyük onarım ihtiyaçları için 100 milyon liralık bütçe ilave edildiğini söyledi. Özer, en fazla yatırımın ise okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için ayrıldığını belirterek şunları kaydetti: "Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde 3 bin yeni anaokulu yapmak için yola çıktık ve şu ana kadar 2 bin 50'si bağımsız anaokulu, 15 bin 500'ü de ana sınıfı olmak üzere aslında 5 bin 150 bağımsız anaokulu kapasitesini oluşturmuş bulunuyoruz. Böylece Türkiye'de beş yaştaki okullaşma oranlarını bir sene gibi kısa sürede yüzde 65'ten yüzde 97'ye ulaştırdık. Üç yaştaki okullaşma oranını yüzde 9'lardan yüzde 16'lara ve dört yaştaki okullaşma oranlarını da yüzde 16'dan yüzde 35 gibi bir orana yükselttik. İnşallah, yılın sonunda bu oranları çok daha yüksek noktalara taşıyıp özellikle beş yaşı yüzde yüze tamamlayıp üç ve dördü de önemli oranda artırarak ortalamasını inşallah yaklaştırmış olacağız." 
 
Hatay'a 42 yeni okul yapılacak
Bu kapsamda Hatay'da 3'ü özel eğitim olmak üzere 17 bağımsız anaokulu yapılacağını söyleyen Özer, merkez ve ilçelerde ihtiyaç olan yerlerde 15 ilkokul, 10 da ortaokul olmak üzere kentte toplam 42 yeni okul yapılacağını belirtti. 
 
İskenderun'da inşaatı başlatılan öğretmenevinin de hızla tamamlanması için yatırım programına alındığını belirten Özer, Hatay'a bir de olgunlaşma enstitüsü kazandırılacağı müjdesi verdi. 
 
Tüm yatırımların Hatay'a hayırlı uğurlu olmasını dileyen Özer, kentte eğitim süreçlerini başarıyla yürüten tüm yönetici ve eğitimcilere teşekkür etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.