MEB-EKYS, 21 MAYIS'TA YAPILACAK  
MEB-EKYS, 21 MAYIS'TA YAPILACAK

MEB-EKYS, 21 MAYIS'TA YAPILACAK

2023 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2023 MEB-EKYS) 21 Mayıs'ta yapılacak. Alınan karar gereği Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da 2023 MEB-EKYS gerçekleştirilmeyeceği için daha önce bu illeri tercih eden adayların belirtilen sürede sınav merkezi tercihini güncellemeleri gerekiyor.

ÖSYM, daha önce 5 Mart'ta yapılacağı duyurulan ancak Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ertelenen 2023-MEB-EKYS'nin yeni tarihi ve başvuru sürecine ilişkin duyuru yayımladı.
 
Buna göre, 21 Mayıs 2023'te uygulanacak sınav için 11-13 Nisan 2023'te geç başvuru alınacak.
 
Adaylar başvurularını, ÖSYM başvuru merkezlerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi ile mobil uygulamadan 13 Nisan günü saat 23.59'a kadar yapabilecek.
 
Alınan karar gereği Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da 2023 MEB-EKYS yapılmayacak.
 
2023 MEB-EKYS'ye Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde girmek için tercihte bulunan adayların, tercihlerini güncellemeleri gerekiyor.
 
Bu adaylardan, belirtilen sürede sınav merkezi tercihini güncellemeyenlerden sınav merkezi Hatay olan adaylar Adana'da, sınav merkezi Kahramanmaraş olan adaylar Gaziantep'te, sınav merkezi Malatya olan adaylar ise Elazığ'da sınava alınacak.
 
Tüm adaylar, 13 Nisan günü saat 23.59'a kadar sınav merkezi tercihlerini güncelleyebilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.