MEB, OKULLARIN İHTİYAÇLARI İÇİN ÜRETİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYOR  
MEB, OKULLARIN İHTİYAÇLARI İÇİN ÜRETİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYOR

MEB, OKULLARIN İHTİYAÇLARI İÇİN ÜRETİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYOR

Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı 4 genel müdürlük, okulların temel ihtiyaçlarının yerli ve millî üretimle karşılanması, okullardaki donatım ve teknik ekipmanın daha işlevsel hale getirilmesi için iş birliği protokolü imzaladı. Protokolle ayrıca mesleki ve teknik eğitim okullarının üretime katkıda bulunarak, öğrencilerin gerçek iş ortamında eğitim alması amaçlanıyor.

Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu tarafından imzalanan protokol ile Temel Eğitim ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüklerine bağlı okulların donatım ve ders araç gereç ihtiyacı Ders Aletleri Yapım Merkezi koordinasyonunda Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okul ve kurumlarca karşılanacak.  
 
Bu sayede öğrenciler gerçek iş ortamında uygulamalı eğitim alacak ve okul atölyelerinde faaliyet gösteren makine parkları daha etkili ve verimli kullanılacak ayrıca okulların üretim kapasiteleri de artacak. 
 
Protokol kapsamında okulların donatım ve ders araç gereç ihtiyacı belirlenerek üretim yapacak okullar tespit edilecek. Üretim yapacak okulların atölye ve laboratuvarları donatılacak, üretime ilişkin hammadde temini sağlanacak. Ardından üretimi yapılan malzemeler okullara teslim edilerek montajı gerçekleştirilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.